Sunday, 9 September 2012

Zaman kanak-kanak aku..


Cepatnya masa berlalu

Tinggalkan aku seorang kat sini

Masih segar dalam ingatan

Ketika umur masih muda kebudak-budakan

Selalu main masak2 klu ppuan lar, kalau llaki mesti main kejar2 smpai penat..

Tak lain main robot2, entah apa yg syok nya.. Yg penting zaman budak2 memang seronok..


Hahhaha.. dulu masa sekolah rendah

Issshh.. paling aku tak boleh lupa sampai sekarang

Sebab di sini lah bermula aku mengenal seorang lelaki

Haha, gelak bila ingat. Tapi rindu juga.. hehe

Masa umur aku baru 10 tahun.. Astaghfirullah al azim..

Masih bebudak. Berhingus lagi tapi pembersih lar.. Itu saja nak menggambarkan

Zaman kanak2 yang terlalu kebudak-budakan..

Dulu,, kalau time pulang sekolah..

Part aku paling tak sabar ngan kawan2 aku..

Kita orang nakal ke ek…isskk

Kita orang suka tarik tudung kawan..

Heheh.. pastu bagi ketawa kan mereka..

Waktu tu memang terhibur sangat lah..

Ketawa sampai tak tahan

Ke telinga, aduuuii..

Tapi tak baik lah buat cam tu..

Tapi budak2 kita mana tau, yg kita tahu main je kan..


Okay, masa aku darjah 5..

Aku suka dekat budak lelaki tu..

Entah, napa aku suka dia..

Mungkin dia macho kot.. Alamak, kantoi..

Alahh,, budak2 macam biasa alar..mcm tak pernah jadi budak2.

Kenapa aku suka dia?

Sebab dia lain dri budak llki lain..

Dia ni kan , aku tak tahu lar nk ckp..

Aku suka dia sebab dia budk bru time tu.. ank guru pula tu

Tapi rmai jugak suka dia. Isk.! Buat aku geram..Hahhaha

Lepas je aku tahu dia tu bnyak peminat, aku cam malas pula sebab

Tak da maknanya suka kat org yg pemes 2.. Org mcm aku mana nak layan..

Okay, tapi sekarang aku still ingat dekat dia.

Aku harap aku n dia ada jodoh.. APA?

Apa aku ckp.. Hmmm, SPM pun tak hbis lg nak ckp pasal jodoh

Nak kena penampar ke aku ni…kalau my kerabat tahu.

Aku dgn dia walaupun saling kenal, lansung tak pernah bercakap.

Masing2 diam je. . Zaman budak2 yg tak kan kulupa.

Hehe.

Sekarang aku dah 17 tahun.. Memori tu masih aku ingat lagi..

Aku tak pernah tengok dia lagi lepas aku pindah sekolah masa tingkatan 4.

Aku pindah sebab aku nak lupakan dia. Eiseh ! Tak lar, ada sebab yg tak dpt aku elakkan

Jadi aku kena pindah.

Sesekali tu aku pernah jenguk FB dia..Hissh.. Masih ke aku ? Emmm..


p/s: Setiap orang mesti ada kenangan yg tak dpt dilupakan.

6 comments:

BeLLa said...

ala comel ad jodoh la tu kalo asyik teringat je hahha

Iha Zaliza said...

Your story same like me too la dear..
cuma yg bezanya saya baruuu je jumpa akaun kwn berlainan jantina dia sebulan yg lepas bila dah 6 tahun tak nampak batang kening dia, haha..

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

Itu dulu, sekarang ini teknologi merubah segalanya. Jarang nampak kanak-kanak main permainan macam kita dulu. Budak 2 tahun pun sudah pandai main Tablet, dulu henset pon susah =.="

Ira Humaira said...

@Muhammad Firdaus Bin Kamarudin


budak zman skg da moden :)

eimah siti said...

kenangan masa zaman kanak2 mmg best....cik siti balas kunjungan...dan follow

Isabel Diaz said...

semoga ada jodoh